Er Botox farligt?

Fordomme om botox er der nok af.

 

Der er mange fordomme om botox. Forestillingerne går især ud på, at dem der bruger botox kommer til at se unaturligt stramme ud i ansigtet, som om de bærer en maske- eller værre endnu, så kommer man til at ligne hollywoodfruerne uproportionerede læber læber og uden mulighed for at trække en mine.

 

Det er en udbredt misforståelse. Det fantastiske ved botox er, at med den rette behandler, så vil ingen kunne se at du har fået behandlinger med botox. Derimod er det min oplevelse at folk omkring dig bemærker et friskere og mildere udtryk i dit ansigt.

 

Der ér et middel mod rynker – og det virker!
 

Jeg må bare sige,  der ér et middel mod rynker – og det virker! Resultatet bliver fantastisk flot og naturligt, hvis du har valgt en dygtig behandler! 

 

Da jeg startede min uddannelse som kosmetisk sygeplejerske, var jeg forbløffet over, hvor mange der åbnede sig op for mig og fortalte at de havde fået behandlinger i mange år.
Mens mine fine linjer så småt begyndte at blive længere og dybere, var jeg begyndt at bebrejde mit heftige solarie-overforbrug samt kærlighed til blå kings i teenageårene. For når jeg så hvordan andre jævnaldrenes hud, stadig stod glat som et nystrøget lagen, måtte jeg have gjort noget forkert! Men der findes en kur mod rynker og som så mange andre cases når det gælder sundhed, er det nemmere at forebygge end at “helbrede”.

 

Sagen er nemlig den, at vi levere meget sundere og længere i dag end vi gjorde for bare år tilbage og vi vil rigtig gerne trække en lighed og balance imellem det vi føler indeni og det der ses uden på. Vi ældes hurtigere uden på end inden i, og med alt den anstrengelse vi gør for sund, økologisk kost og motion, er det for nogle til stor ærgelse, at de gode intentioner ikke kan ses og afspejles i huden. 

 

Rynker er livsbekræftende 

Rynker er med til at skabe vores mimik og personlighed, de giver karakter og er et bevis på, at vi levet livet. Vi har grint og grædt. Der findes er ikke noget mere livsbekræftende og naturligt, end netop det. De skal være der. Men vi behøver ikke finde os i de permanente rynker der får os til at fremstå vrede, trætte og bekymrede. 

Disse rynker kommer dels fordi vi bruger vores mimik og dermed musklerne i ansigtet, som trækker sig sammen og får huden til at slå folder. Med årene sætter de sig fast i huden permanent, selv når vi ikke bruger musklerne til at udtrykke os. 

 

Sådan virker det 

 

Botox er et medicinsk lægemiddel, der indeholder et aktiv stof kaldet botulinum toksin A. Botox er bedst kendt for sin kosmetiske effekt, brugt til at reducerer de mimiske rynker i ansigtet. Botox virker ved at musklen forhindres i at kunne trække sig sammen, idet signalstoffet mellem nerve og muskel ikke frigives. På denne måde får musklen ro, med det resultat at rynkerne reduceres eller fjernes helt, over tid.

 

Er botox farligt

 

Siden 1970’erne er botox blevet anvendt som medicinsk behandling til fx. muskelspasmer sved-  og spyt reduktion. De doser man benytter til medicinsk behandling er 10-20 gange højere end de doser der bruges til kosmetiske behandlinger.
Botox er blevet anvendt til kosmetiske behandlinger i Danmark, siden 2003. De små doser man bruger i forbindelse med rynkereduktion er ikke farlige så længe man vælger en dygtig behandler der kender præparatet og ansigtets anatomi. Botox  virker lokalt, det vil sige i det område de injiceres og det nedbrydes i kroppen, hvor effekten aftager efter 3-6 måneder. 


Hos DermaStudio som er en kosmetisk klinik i Silkeborg, tilbyder vi en gratis og uforpligtende konsultation og samtale med klinikkens hudlæge, hvor du bliver grundigt vejledt og informeret om virkninger og bivirkninger ved botox.